WINO

Informacje ogólne

Rodzaje win

Sprzęt do produkcji win

Surowce

Porady

 

MOJE WINA

Rocznik 2005

Rocznik 2006

Rocznik 2007

 

 

PORADY

 

  • niewyklarowane wino można wyklarować dodając do wina kilka kropli pektopolu
  • zapach "zgniłych jaj" można usunąc z wina poprzez wielokrotne napowietrzanie
  • żeby muszki octówki nie wchodziły do rurki fermentacyjnej należy zatkać ją czopkiem z waty
  • niezbyt ciekawy smak wina można poprawić dodając do niego paczkę przyprawy do grzańca
  • najszybciej klaruje się wino rodzynkowe i wino ryżowo-rodzynkowe
  • w zimnym pomieszczeniu można butlę okryć ręcznikiem aby chłodne powietrze nie owiewało butli
  • młode wino zaraz po ustaniu burzliwej fermentacji warto zlać znad osadu drożdżowego aby nie przeszło zapachem drożdży

 

 

 

Menu prawe

LOSOWE ZDJĘCIE


 

CIEKAWE STRONY

www.grubyzwierz.pl

www.deszczowka.pl

www.pomp.pl

www.elektrozawory.pl

www.zraszacze.pl

www.fontanny.pomp.pl

www.nawadnianie.eu

www.aqua.net.pl

 

Wszelkie prawa zastrzeżone. © 2007 GRUBYZWIERZ.pl